18. október 2024
Facebook
utorok, 21 november 2017 14:00

Starý systém sa ma bojí, reaguje Babiš na žiadosť polície o jeho vydanie na trestné stíhanie

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PRAHA 21. novembra (WebNoviny.sk) - Šéfa českého hnutia ANO Andreja Babiša prekvapila rýchlosť a urputnosť polície, ktorá v utorok znovu požiadala o jeho vydanie na stíhanie v kauze Čapí hnízdo.

Čisto politická kauza

Ako povedal, presviedča ho to o tom, že je to čisto politická kauza. Vydanie jeho i predsedu poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka na trestné stíhanie podporia zástupcovia pravicových strán i Piráti. Odporúčame:
Je to najskorumpovanejší premiér v histórii našej krajiny, odsúdil Babiš kandidáta na prezidenta „Tá rýchlosť, akou po mne idú, opäť len dokazuje, aký ohromný strach má korupčný systém. Ako veľmi sa ma ten starý systém bojí a ako urputne sa ma snaží dostať. Ešte než zostavíme vládu, ktorá by ľuďom ukázala, že premiér môže robiť veci poriadne a v prospech ľudí,“ reagoval pre český spravodajský portál iDNES.cz Babiš. Dodal, že "systém nespí a dalo sa to čakať".

Postoj ANO a SPD je zatiaľ nejasný

Nejasný je zatiaľ postoj jeho kolegov z ANO či hnutia SPD. Na predsedníctve KDU-ČSL prijali odporúčacie uznesenie pre klub na vydanie Babiša, uviedol šéf ľudovcov Jan Bartošek. „Budeme postupovať ako minule, žiadosť o vydanie oboch poslancov ANO podporíme,“ potvrdil pre iDNES.cz aj šéf ODS Petr Fiala. Rovnako budú za vydanie dvaja zástupcovia Pirátov v mandátovom a imunitnom výbore, ako aj všetci poslanci strany. Uviedli to v reakcii na žiadosť polície, ktorá už dorazila do Snemovne.

Viac k témam: Andrej Babiš, Čapí hnízdo, Česko, polícia
Zdroj: Webnoviny.sk - Starý systém sa ma bojí, reaguje Babiš na žiadosť polície o jeho vydanie na trestné stíhanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 208 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner